‘More Love’ was het vijfde album van Christelijk Regionaal Koor Voices en het verscheen in de zomer van 2016. Het is een album met zestien liederen, waaronder ‘10.000 Reasons (Bless The Lord)’, ‘God And God Alone’, ‘Ik Zal Er Zijn’, ‘Vleugels’ en ‘Heer Wijs Mij Uw Weg’.

De opnamen voor dit album werden gemaakt in de Grote of Stephanuskerk te Hasselt, dat met het Rudolph Knol-orgel ‘beroemd is vanwege de karakteristieke klank, die dankzij een perfecte akoestiek door de gewelven klinkt’. Het was daarom ook een wens van dirigent en oprichter van CRK Voices, Jan Quintus Zwart, om hier een album op te nemen.

Het idee bij oprichting was om als koor bewust ook nieuw werk te zingen uit zowel binnen als buitenland. Voices was het eerste koor dat de oratoria ‘Een Nieuw Begin’ en ‘De Schepping’ van Johan Bredewout uitvoerde.

Muzikaal kreeg het koor voor deze opname versterking van Jan Lenselink (vleugel) en Ronald IJmker (orgel). In het jaar van uitgifte werd ‘More Love’ genomineerd voor een Zilveren Duif Award.

More Love van Christelijk Regionaal Koor Voices (2016, JQZ Muziekproducties )

Beeld: Facebook CRK Voices