We beginnen dit nieuwe radioseizoen met een klinkende Wens CD van de Week van een koor dat op nogal wat liefde kan rekenen onder de Wens-luisteraars, gezien het aantal keren dat liederen van het koor als verzoek cadeau gedaan worden door lied-aanvragers. De mannen van het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor ‘De Gouwestem’ reisden afgelopen mei naar de Oude Kerk van Scheveningen om daar 18 liederen op te nemen voor de nieuwste CD ‘Onder Uw Vleugels’.

Ze worden op het orgel begeleid door organist Bastiaan Stolk en pianist Mark Brandwijk. Trompettisten-duo Arjan & Edith Post zorgen vervolgende voor een prettige muzikale aankleding van de liederen. Naast de inzet van het complete Gouwestem-koor is er ook een rol voor de kleinere setting (The Martin Mans Formation).

Onder leiding van dirigent Martin Mans zingt het koor voornamelijk Nederlandstalige liederen, maar met ‘10.000 Reasons’, ‘Will The Circle Be Unbroken’, ‘I Will Praise Him’ en ‘The Days Of Elijah’ wordt ook het Engels gebruikt. Naar bekendere liederen als Psalm 116, O, Wat Een Dag en Denk Aan Mij, geeft de CD ook volop ruimte aan eigen composities van de dirigent. Zo ging hij de samenwerking aan met tekstschrijvers Margreeth Ras en Willeke Herwig en ontstonden liederen als ‘De Kruisweg’, ‘Danken’, ‘Kind Van Mij’, ‘Lied Van Petrus’ en ‘Rust’. Het resultaat is een fijne mix van herkenning enerzijds en ontdekking anderzijds.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.