In deze week voor de Digitale Pinksterconferentie, beginnen we hier op Groot Nieuws Radio graag alvast een beetje in de ‘Opwekking’-sferen te raken. En ook in Wens doen we daar lekker aan mee, door dit album van ‘De Zeeklank’ erbij te pakken, waarop zeventien Opwekkingsliederen een rol kregen.

‘Met Vreugde Zal Ik Zingen’ stamt uit 1996 en mag dus dit jaar een jubileum-album heten. In 1996 werd de Opwekkingsbundel uitgebreid tot 473, dus het spreekt voor zich dat op deze CD énkel liederen uit de serie 1-473 te vinden zijn. En het gaat dan duidelijk ook om liederen die ook in de jaren daarna nog véél gezongen werden. Denk aan ‘Heer, Uw Licht En Uw Liefde Schijnen’, ‘Abba Vader’, ‘Hij Kwam Bij Ons’ en ‘Er Is Een Verlosser’ en ‘Bron Van Licht En Leven’.

Vreugdevol

Met liederen als ‘Israël, Verheug u In Uw Maker’, ‘Ik Verblijd Mij Zeer In De Heer’, ‘U Zal Ik Loven, Heer’ en ‘Met Vreugde Zal Ik Zingen’ pakt men ook een aantal ‘extra vreugdevolle’ Opwekkingsliederen mee, terwijl ‘Father We Love You’ van een Nederlandse tekst is voorzien en als ‘U Wil Ik Eren’ door het leven gaat.

Het koor wordt begeleid door Harm Hoeve (orgel), Johan Bredewout (piano/synthesizer), Auke van der Merk (trompet), Marjolein de Wit (fluit), Joël Groenewold (bas), Richard Jansen (percussie) en Olof Groesz (cello). Désirée van Donk neemt een aantal solo’s voor haar rekening.

Omdat vanwege de Digitale Pinksterconferentie komend weekend de reguliere uitzendingen van Wens en ‘t Heerlijk Loflied komen te vervallen, is dit album óók volgende week WENS CD van de Week.

Met Vreugde Zal Ik Zingen van Christelijk Gemengd Koor De Zeeklank Vollenhove (1996, Orca Music)

 

Beeld: website De Zeeklank