Muziek is van alle tijden. Al bij David, Mozes, Mirjam en de Korachieten speelde muziek een rol in hun leven. En ook nu nog dienen zich steeds weer nieuwe generaties muzikanten aan. Zangeres Tenira Sturm is één van de jongelingen die vol overtuiging een muzikaal pad kozen. Want waar Tenira op haar dertiende nog schoorvoetend een eerste album maakte, laat haar vijfde CD ‘Pray’ een beeld zien van een 20-jarige zangeres die héél goed weet wat ze wil.

Gebed

Met ‘Gebed’ als hoofdthema is Tenira namelijk op zoek gegaan naar liederen die bij haar mezzosopraan-stem passen, maar óók bij het verhaal wat ze delen wil. De keuze voor liederen van Sons Of Korah, Hillary Scott, Alisa Turner en Lauren Daigle toont dat ze ook graag buiten de gebaande wegen wandelt.

Voor het Nederlandstalige gedeelte van haar repertoire gebruikt ze liederen van Sela, The Psalm Project, Christian Verwoerd en Opwekking. Logisch gevolg van haar keuzes is dat haar stem lekker uit de verf komt – waarbij de diepte van haar stem in het koorcircuit juist wel een onderscheidend voordeel kan zijn – en je in de uitvoering Tenira’s bezieling proeft.

Dat ze voor het eerst ook een éigen lied deelt, zal door de ‘fans’ ongetwijfeld als kers op de taart gezien worden. ‘Tot U’ deelt een verlangen om God te volgen.

Kapel

Tenira wordt op ‘Pray’ – net als op het vorige album ‘To Believe’ – begeleid door Mark Brandwijk (vleugel), Wim de Penning (synthesizer) en het Amsterdams Strijkorkest. Om haar sound verder te ontwikkelen én omdat ‘sommige liederen erom vragen’ heeft ze ook Marcel Zimmer (gitaar) en Jaap Klootwijk (percussie) gevraagd voor deze opname in de Trinitatiskapel van Dordrecht.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.