Ruim drie jaar na het Zilveren Duif-winnende album ‘Onderweg’, presenteert het Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria de nieuwe CD ‘Thuis’. De ondertitel ‘Niets Is Beter Dan Bij U Te Zijn’ onderstreept het verlangen van het koor om het leven met God te bezingen.

Allereerst in het leven hier op aarde (‘I’d Rather Have Jesus’, ‘Vaste Rots Van Mijn Behoud’), maar uiteraard ook in het leven hierna (‘Maranatha’, ‘Movin’ Up To Gloryland’).

Stijlen

Zoals we inmiddels van Soli Deo Gloria gewend zijn is er niet alleen inhoudelijk een duidelijke rode lijn, er is ook een plezierige variatie in stijlen. Zo hoor je naast krachtig gezongen mannenkoor-liederen ook ingetogenere werken met drie solisten (‘There Will I Be’), spirituals (‘Hand Me Down My Silver Trumpet’) en een klassieke touch (Mozarts ‘Lacrimosa’). Dirigent Jaap Kramer componeerde zelf het nieuwe lied ‘Ons Thuis’, waarin ook de link tussen het aardse en eeuwige leven gemaakt wordt.

Klapstukken

De klapstukken van dit album zitten aan het begin en het eind. Het openingslied is het jubileumlied ‘Dank Voor Het Leven’ – een extract van de nieuwe Cantate ‘Dank U Voor Het Leven’ – dat Johan Bredewout en Hans de Ruiter schreven in het kader van hun 20-jarige samenwerking. Het raakt je vanaf de eerste toon en het zal ons niet verbazen als dit lied het komende jaar ook bij andere koren zal uitgroeien tot een koorfavoriet van het kaliber ‘Geloofd Zij Onze God’, uit het Oratorium Jozef, dat ook op ‘Thuis’ als slotstuk dient.

Subtiel

Het koor wordt begeleid door Hendrik van Veen (orgel), Johan Bredewout (piano), Arjan & Edith Post (trompet), Emma Breedveld (viool), Irene Nas (viool), Odile Torenbeek (altviool), Job Ter Haar (cello) en Sylvia Maessen (contrabas). Het mooie aan deze opname (vanuit de Martinikerk in Bolsward) is dat de instrumentalisten niet alleen solistisch mooie rollen toebedeeld hebben gekregen, maar vaak ook héél subtiel in de begeleiding verwerkt zijn.

Dit album gaat je heel wat uren luisterplezier geven.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.