Het verhaal van het Christelijk Nationaal Koor begint in 1987, wanneer een groep enthousiaste zangers en zangeressen een koorreis maakt Canada en de Verenigde Staten. Men heeft de smaak zo te pakken, dat dertig leden van het projectkoor besluiten om in plaats van een reünie-bijeenkomst, een écht koor op te richten, zodat ze elkaar elke drie weken tegenkomen. Ze vinden in Jacob Schenk een even enthousiaste dirigent en de groep groeit uit tot een club van ruim 100 leden.

Het koor geeft – in een normaal jaar – zes concerten per jaar en bovendien staat er elke twee jaar een concertreis naar het buitenland op de planning. Zo werden door de jaren heen ook Engeland, Wales, Praag, Wenen en diverse steden in Duitsland bezocht.

Het repertoire bestaat uit een mengeling van klassieke werken, cantates, anthems en klassiek geestelijke liederen. Die kaders vertalen zich op dit album in onder meer ‘Heer, Ik Kom Tot U’, ‘Hoog Boven Alle Vragen’, ‘Avondgebed’, ‘Santo’, ‘Turn Thy Face From My Sins’ en ‘Laudate Dominum’.

‘Speak To My Heart’ werd opgenomen in de St. Maartenskerk in Tiel. Meewerkende muzikanten zijn Wybe Kooijmans (orgel), Wilco Veldkamp (piano) en het Nationaal Symphonisch Kamerorkest. Solo’s zijn voor rekening van Annemet Lems (sopraan), Sjanie Smaal (mezzo-sopraan) en Jacob Schenk (tenor). Het album is Wens CD van de Week in week 41.

De ‘Wens CD van de Week’ is een album dat even lekker een week in het zonnetje mag staan. De ene week is dat een gloednieuwe CD, de andere week een album dat ook járen na het verschijnen zijn kracht niet heeft verloren.