De eerste weken van januari zijn muzikaal altijd een interessante periode. Terwijl het stof nog neerdaalt van de ‘storm’ aan kerstconcerten en kerstalbums, komen als vanzelf weer de albums bovendrijven die vlák voor die storm het levenslicht zagen. Eén van die albums is het nieuwste werk van het Urker Mannenkoor Hallujah, dat een traditie heeft om elke twee jaar een nieuw album uit te brengen. ‘Stil Maar, Wacht Maar…’ bevat 17 liederen in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Dat levert naast de titelsong nog meer bekende meezingers op: ‘Volgen’, ‘Samen Te Dienen’, ‘Vader, Vol Van Vrees En Schaamte’ alsook Psalm 6 en 86. In het Engels horen we onder meer ‘Because He Lives’, ‘God And God Alone’ en ‘In His Love’, maar ook iets onbekende stukken als ‘Brightly Beams Our Father’s Mercy’ en ‘The Ten Virgins’.

Op het album zijn regelmatig solo-rollen toebedeelt aan Sjoerd Kapitein (bariton), Jurian Loosman (tenor) en sopraan Willemijn de Munnik. Het orgel van de Bethelkerk op Urk wordt bespeeld door Marco den Toom, de piano door Mark Brandwijk en op hobo is Yta van der Zwaag te horen.