Tot Eer Van Hem! van het Duivelands Mannenkoor is de Wens CD van de Week. Het koor werd in 1981 opgericht en telt ongeveer 70 leden uit de regio Schouwen-Duivenland, Goeree-Overflakkee en Tholen. Ten tijde van ‘Tot Eer Van Hem!’ (2004) was Dinant Struik de dirigent, maar sinds 2015 wordt het koor gedirigeerd door Bram Bout.

Het album telt 19 liederen, allen Nederlandstalig, met uitzondering van de orgelimprovisatie van ‘Psalm 43’ van organist Stephan Folmer (die maar liefst 33 jaar bij het koor orgel speelde, voordat hij afgelopen jaar afscheid nam). Het repertoire bestaat uit diverse Psalmen (65, 6, 93, 29, 85, 119), maar kent ook andere geestelijke liederen als ‘Als Ik Hem Maar Kenne’, ‘Al Rolt De Zee’, ‘De Godstad’ en ‘Dank Zij U Heer’.

De titel ‘Tot Eer Van Hem!’ komt uit het openingslied ‘Zie De Zon’, waarin Martin Mans op een melodie van Guiseppe Verdi de volgende tekst schreef:

‘Hij regeert over mens en zee en land.
Zorgt voor ons, ieder dier of bloem of plant.
Zing tot eer van God uw Schepper.
Zing een loflied met hart en stem.
Blaas bazuinen, sla de trommel.
Speel een danklied tot eer van Hem.
Zing een loflied tot eer van Hem,
tot eer van Hem!’

Dit album werd opgenomen in de Nederlands Hervormde Kerk van Hasselt. Naast organist Stephan Folmer speelt ook pianist Johan Bredewout mee.

Foto: Facebook Duivelands Mannenkoor.