Veertien liederen vinden we op dit album van Jubilate Deo uit Woudenberg, dat opgenomen werd in de Grote- Of St. Joriskerk van Amersfoort. Zoals de titel van het album al doet vermoeden, was dit ook het album waarop we voor het eerst kennis maakten met één van Marco den Tooms bekendste composities. Zijn versie van het Onze Vader, ‘Vader In De Hemel’, zou later de basis vormen voor zijn eerste oratorium ‘Jezus Op Aarde’.

Den Toom had in 2005 Jan Mulder opgevolgd als dirigent van het koor en dit is (los van een live-registratie van het 40-jarig jubileumconcert) dan ook de eerste échte CD-opname onder zijn leiding. Op het album horen we in een mooie selectie geestelijke liederen de duidelijke ‘ronde’ klank van Jubilate Deo. Dan hebben we het over liederen als ‘Rots Der Eeuwen’, ‘Alleluia, Gloria!’, ‘Gods Eeuwigheid Breekt Aan’, ‘Dat Ons Loflied Vrolijk Rijze’ en ‘Meer Dan Ooit’.

Liederen die je niet écht heel vaak tegenkomt, zijn bijvoorbeeld ‘Als Ik Bedenk’ (You Raise Me Up van Løvland met een tekst van Frits Deubel) en ‘We Are The Reason’ van David Meece (waarin er een hoofdrol is voor de sopraan)

Meewerkende muzikanten

Het koor wordt bijgestaan door sopraan Lisette Emmink en tenor Jaco van Houselt. Muzikanten op dit album zijn Harm Hoeve (orgel), Johan Bredewout (piano), Diana Abspoel (hobo/althobo), Marjolein de Wit (fluit) en een strijkkwintet olv Martin de Deugd.

‘Vader In De Hemel’ van Jubilate Deo Woudenberg (2007, STH Records) is onder andere te koop via de site van het koor.

 

beeld: Unsplash