Het jaar 2020 is een jubileumjaar voor de Hervormd Gemengde Zangvereniging Vox Jubilans. Het 75-jarig bestaan wordt dit jaar uitgebreid gevierd met een dankdienst, een jubileumconcert, een concertreis, bijzondere paas- en kerstconcerten en jubileum-samenwerkingen met Jeduthun Amersfoort, Salvatori Nunspeet en DEV Kampen. Bij het concert met Jeduthun in Amersfoort, op 22 februari jl. werd het jubileum-album ‘Uw Naam Zij Alle Eer’ gepresenteerd.

In tegenstelling tot het 50-jarig jubileum-album, toen een muzikale bloemlezing van de eerste 50 jaar op CD gezet werd, is nu gekozen voor een nieuwe opname waarin het huidig repertoire centraal staat.

Vox Jubilans kiest daarin opnieuw niet voor de eenvoudige weg. Zo komt er muziek voorbij van Wolfgang Amadeus Mozart (Allächtiger Herr, Gott Des Lebens’), Ludwig Von Beethoven (Hallelujah uit het oratorium ‘Christus Am Ölberge’, Johann Sebastian Bach (Preis Und Lob Sei Unser Gott Gesungen), Arthur William Marchant (The Lord Liveth), Joseph Martin (Terug Naar Sion) en John Henry Maunder (Rots der Eeuwen, niet te verwarren met de gangbare versie van Meindert Bakker en Jaap Kramer).

Er zijn nieuwe arrangementen voor Psalm 16 en 63 van dirigent André van Vliet, alsook een op Psalm 121 gebaseerd Bedevaartslied van Peter Witteveen. Tekstschrijfster Henriëtte Maaijen schreef op de muziek van ‘In His Love’ bovendien een nieuwe tekst: ‘De Kroon Die Hij Dragen Zal’.

De CD is in oktober 2019 opgenomen in de Martinikerk van Bolsward en begeleidende muzikanten zijn Marcel van de Ketterij (orgel), Johan Bredewout (vleugel) en Arjan & Edith Post (trompet).