Eerder dit jaar hebben we ‘Glory I & II’ de titel ‘Wens CD van de WEEK’ meegegeven. De albums uit 2015 en 2018 waren een mooie invulling van de rubriek in een tijd dat de culturele sector grotendeels plat lag en nieuwe CD’s niet wekelijks van de band rolden. Deze week staat ‘Glory III’ in het zonnetje. Ditmaal gaat het wél om een gloedjenieuw album.

Het idee is hetzelfde: Jan Peter Teeuw schreef instrumentale koraalbewerkingen voor orgel en fluit. Enerzijds om andere muzikanten de gelegenheid te geven om de muziek thuis ‘mee te spelen’ (bij de CD’s hoort namelijk ook een serie bladmuziekboekjes), anderzijds om álle anderen een héél mooi luisteralbum aan te bieden.

Op dit derde Glory-album ligt de nadruk op de muzikale invulling van de ‘grote momenten’ uit het kerkelijk jaar: Advent en Kerst, Passie en Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en uiteindelijk ook ‘de Toekomst’. Dat levert bijvoorbeeld bewerkingen op voor ‘Heft Op Uw Hoofden, Poorten Wijd’, ‘O Hoofd Bedekt Met Wonden’ ‘Jezus, Leven Van Mijn Leven’, ‘Heilige Geest van God’, ‘Ja, de Trooster Is Gekomen’. Uiteraard aangevuld met diverse ‘fantasieën’: een Kerstfantasie, een Paasfantasie en een Fantasie op ‘Jezus Leeft In Eeuwigheid’ (voor de laatste schreef Kees Alers de ‘virtuoze cadans’, zoals Jan Peter het mooi omschrijft.)

Het album is opgenomen in de Sint-Gertudiskerk van Bergen Op Zoom.

Glory III van Kees Alers & Jan Peter Teeuw, 2021, Animato Music Productions