In de afgelopen jaren is de Vocal Group Voice een bekende groep zangers en zangeressen geworden. Dirigent Martin Mans neemt het 30-tal enthousiastelingen namelijk graag naar allerlei optredens van zijn mannenkoren. En als je de frisse klank van de groep hoort, snap je ook wel waarom.

Ook recent was er weer een delegatie van het koor te zien in de uitzending van het vernieuwde ‘Nederland Zingt’, bewijs dat koor gewoon doorpakt in deze lastige tijd, waarin hun dirigent bovendien een tijdje uit de roulatie was vanwege een fiets-ongeluk.

Het album ‘Fly With Me’ werd in 2014 opgenomen in Mans’ ‘geliefde’ Breepleinkerk in Rotterdam en bevat 17 liederen die grotendeels Engelstalig zijn, met uitzondering van een Nederlandstalige ‘Zegenbede’, tweemaal ‘Sanctus’ in het Latijn (van Gounod en Jenkins) en een aantal Duitstalige werken van Johann Sebastian Bach. Behalve koorzang kent het album een sopraansolo van Jacqueline Meijer (To Believe), een fluitsolo van Lydia van Mourik (Bist Du Bei Mir) en een trompetsolo van Jantine Kalkman (Lenten Meditation).

Naast genoemde muzikanten zijn ook Mark Brandwijk (vleugel), Wim de Penning (toetsen) en een Strijkersensemble op het album te horen.

Beeld: Facebook Vocalgroup Voice