Deze eerste Wens CD van de Week van 2020 – ‘Zing Van Zijn Trouw’ van het Christelijk Mannenkoor Ede – geeft ons met 17 tracks bijna 80 minuten mannenkoorzang, waarbij via sopraan-solo-zang en instrumentale intermezzo’s is gezorgd voor een stuk afwisseling.

Het repertoire bestaat uit een mengeling van Psalmen en andere geestelijke liederen. Zo zijn daar het bekende ‘Rots der Eeuwen’, ‘Zing Van Zijn Trouw’, ‘Geloofd Zij Onze God’ en ‘Zingt Een Nieuw Lied’, alsook het minder gangbare ‘Genade’ en ‘Ook Voor Mij’ en ‘Avondzang’ (bekend van Eiland Urk).

De sopraanzang wordt verzorgd door Rineke de Wit, die ook de hobo ter hand neemt. De andere instrumenten worden bespeeld door Gerwin van der Plaats (orgel), Mark Brandwijk (vleugel) en Lianne Laurens (fluit).

Het Christelijk Mannenkoor Ede werd in 1982 opgericht en staat sinds 2013 onder leiding van dirigent Jan Hendrik van Schothorst (die zelf een solo voor zijn rekening neemt in ‘Rots der Eeuwen’). De CD werd in het mei 2019 opgenomen in de Grote Kerk van Zaltbommel.

De CD kun je bestellen op bestelmuziek.nu.

Beeld: Facebookpagina Christelijk Mannenkoor Ede