De Nederlandse horeca moest in deze gedeeltelijke lockdown wederom de deuren sluiten. Om alle horecaondernemers een hart onder de riem te steken roept het programma Laurens’ Lunchroom 12 november uit tot Landelijke Afhaaldag.

Presentator Laurens van de Kraats kreeg een klacht van een luisteraar die het kwetsend vond voor horecagelegenheden dat hij sprak over Laurens’ Lunchroom als ‘de enige eetgelegenheid van Nederland die open is voor bezoekers’. Deze tweede sluiting maakt dat veel horecazaken het nog moeilijker hebben. Volgens Koninklijke Horeca Nederland is 45 procent van de horecaondernemers technisch failliet. Uit een enquête van de branchevereniging blijkt dat een derde van de ondernemers het einde van het jaar niet denkt te gaan halen.

Landelijke Afhaaldag

Tijd voor actie, vond Laurens. “Het is ongekend zuur voor al die hardwerkende horecaondernemers die nu in zoveel onzekerheid zitten. Ik moet er niet aan denken dat straks, na corona, de helft van onze restaurants en kroegen verdwenen is. Daarom roep ik aanstaande donderdag 12 november 2020 –  bijna een maand na de tweede sluiting – uit tot Landelijk Afhaaldag. Laten we samen onze horeca steunen door donderdag massaal te bestellen bij een lokale lunchroom of restaurant. Met één dag bezorgen winnen we de economische uitdaging allicht niet, maar zorgen we er in ieder geval voor dat de horeca niet wordt vergeten.”

Gunfactor

Natuurlijk kan niet iedereen het zich permitteren om eten af te halen of te laten bezorgen. Dan is deze Landelijke Afhaaldag een uitgelezen kans om iemand uit je omgeving te verrassen met een heerlijk ontbijtje, een luxe lunch, een drie-gangen diner of een lekkere borrelplank. Laurens neemt het voortouw en geeft 3 lunchbonnen weg ter waarde van € 20,-, speciaal voor drie gezinnen die het niet zo breed hebben. Ken jij iemand die je deze dag wilt verrassen met een lunch? Stuur een appje naar de studio via  0627065112