Afgelopen vrijdag kregen we een primeur van de operationeel directeur van Opwekking Carlino Bus. Er komt een Geloof en Werk plein op Opwekking. Het werk is een groot deel van ons leven. Je brengt veertig uur in de week door met dezelfde collega’s. Het is mooi om daar je geloof te laten zien. Toch is het niet altijd even makkelijk om christen te zijn op de werkvloer. Laurens vroeg in De Dag Van Vandaag advies aan Petra Schoen. Zij is initiatiefnemer van het platform Kroon op je Werk.

Eén van de boodschappen die Kroon op je Werk wil communiceren is dat je in je werk kan laten zien wie Christus is: “Niet zo zeer omdat je heel de dag loopt te tetteren dat je christen bent, maar vooral door wie je bent en de kwaliteit van je werk.” Toch zijn er mensen die worstelen met de vraag of hun werk wel van betekenis is. Petra herkent dat, toch zegt ze dat het voor God niet zo werkt: “Zendingswerk is niet het enige waar je van waarde kan zijn. Op elke werkvloer kan jij laten zien wie Jezus is. Overal zitten mensen, je kan altijd wel verschil maken. Wij hebben zelf het idee gecreëerd dat dat ver weg moet zijn.”

Stel dat je collega’s hebt die er niet op zitten te wachten dat jij je geloof uitdraagt. Hoe ga je daar dan mee om? Petra denkt dat je juist ook christen kan zijn door er niet over te praten: “Je kan jezelf veel meer uiten door wie je bent. Als jij die collega bent die betrokken is, als je een tandje bijzet om een ander te helpen of echt kwaliteit levert op je werk. Dat valt mensen op. Dat is een veel grotere getuigenis. Dan kunnen mensen naar je vragen hoe het komt en dan kan je vertellen over hoe je in het leven staat.”

Het hele gesprek kan je hier terugluisteren.

Beeld: LinkedIn Petra Schoen