Tanken voor de prijs van twintig jaar geleden: iets waar weinig mensen nee tegen zeggen. Afgelopen week kon dat op verschillende plekken, als onderdeel van een jubileumactie van een landelijk tankstation. En als mensen in de rij gaan staan voor brandstof, dan kan Eunice niet anders dan daarbij zijn.

“Ik ben bang dat het niet gaat lukken, maar ik ben hoopvol!” Eén van de reacties die Eunice, presentator van Brandstof, krijgt als ze verhaal komt halen in een kilometerslange file voor een klein tankstation in Veenendaal. Eén uur lang is het mogelijk om te tanken voor slechts 1,17 euro per liter benzine, terwijl de brandstofprijzen vandaag de dag twee keer zo hoog zijn.

Dat kan veel geld schelen. “Ik zit in de bijstand”, vertelt een mevrouw in de rij om de hoek bij het tankstation. “Ik denk dat ik zeker 30-40 euro kan besparen. Ik zou blij zijn als ik kan tanken voor dat geld. Dat betekent dat ik een week extra eten heb of wat extra kan gaan doen.”

Ook luisteraar Marga staat in de rij met haar rode autootje, al zo’n twee uur lang. “Het schiet voor geen meter op”, vertelt ze. Maar ze blijft hoopvol. “Ik ben eraan begonnen en nu wil ik het afmaken.”

De jubileumactie zorgde de afgelopen dagen ook voor overlast en frustratie. Inmiddels heeft TinQ de actie helemaal stopgezet.

Beluister de korte reportage: