Stichting Presence organiseert op 9 juli opnieuw een bijeenkomst van gebed en aanbidding op het Malieveld in Den Haag. Vorig jaar, op 10 juli 2020, vond een soortgelijke bijeenkomst plaats waar tweeduizend mensen aanwezig waren. Dit jaar zijn maar liefst zevenduizend welkom. De nadruk ligt op gebed: Dat God zichtbaar mag worden in elke hoek van de samenleving. “Daarom laten we geen bekende christenen bidden, maar juist mensen die zelf op die plekken actief zijn,” zegt initiatiefnemer Wim Hoddenbagh. “De gemeente Den Haag was direct enthousiast, en veel aanbiddingsleiders van vorig jaar zijn er nu ook weer bij.” Hij vertelt er iets na half vijf over in De Dag van Vandaag met Marien Korterink.

“We hebben veel livestreams gehad afgelopen jaar, op verschillende locaties. Altijd met een mooie combinatie van aanbidding en gebed. Die focus zal het op het Malieveld ook hebben. En we hebben vanmorgen de muzikanten pas een bericht gestuurd, maar we hopen dat mensen als Eline Bakker, Julian Goedhart, Gerald Troost, Heartbeat Worship en nog veel meer erbij zijn.”

“Vorig jaar was echt een bijzondere bijeenkomst. We dachten toen nog dat we corona bijna achter de rug hadden, en er waren in diezelfde tijd veel protesten en schermutselingen op het Malieveld. Dit jaar is de insteek echt: We mogen de velden en dorpspleinen weer op. Een geluid van hoop van de kerk van Nederland, voor de rest van Nederland.”

Wil je erbij zijn, 9 juli om 19.30 uur? Aanmelden kan hier.

 

Luister hier het gesprek met Wim Hoddenbagh terug:

 

Luister hier hoe het er vorig jaar aan toe ging op het Malieveld: