“Lachen voor het goede doel. Filantropie is nog nooit zo makkelijk geweest.” Zo kondigt student Bart den Haan zijn comedyshow ‘de draad kwijt’ aan. Afgelopen donderdag stond hij op de planken in theater Walhalla in Rotterdam. De opbrengst gaat naar ‘Save the Children’. Wat opvalt is dat Bart reformatorisch christen is.

Brengt Bart reformatorisch christen zijn en comedy ook bewust samen?: “Het is wel één van de doelen. Ik vind het al heel gaaf om op te treden en daarmee geld op te halen. Daarnaast vind ik het heel mooi om aan reformatorische mensen te laten zien dat comedy heel leuk is.” Die twee lijken niet altijd samen te gaan, toch merkt Bart dat niet in zijn eigen omgeving: “Het kan komen door een bepaalde uitstraling die mensen hebben, maar als je in gesprek gaat kan er ook humor achter schuilen. Het zijn vooral vooroordelen.”

Bart wil in zijn show laten zien dat we soms een rode draad willen zien in ons leven. Toch blijkt dat vaak een chaos te zijn en zijn we de rode draad juist kwijt: “Het kan zitten in dagelijkse, kleine dingen.”

Het hele gesprek kan je hier terugluisteren.

Beeld: Nederlands Dagblad