Groot Nieuws Radio is het christelijke radiostation van Nederland en te horen via DAB+, interactieve tv en online. Dagelijks brengen we nieuws uit kerk en samenleving, overdenkingen, boeiende gesprekken en verzoekplaten. De hele dag door hoor je muziek van christelijke artiesten. Groot Nieuws Radio is, voor ondersteuning op incidentele basis, op zoek naar een:

Freelance redacteur

De functie

Je bent als freelance redacteur soms een dag, soms langer verantwoordelijk voor de invulling van een programma: De Nieuwe Morgen of De Dag Van Vandaag. Je overlegt samen met de presentator over de invulling van het programma, je zet onderwerpen uit en schrijft presentatieteksten. Ook ben je ’s ochtends vroeg of ’s middags een deel van de uitzending aanwezig in de studio. Daarbij assisteer je de presentator bij nieuws gerelateerde taken zoals een presentatietekst schrijven.

Wie ben jij?

  • Een enthousiaste en ervaren redacteur.
  • Je hebt ervaring of affiniteit met radio en het schrijven voor radio.
  • Een positief betrokken christen.
  • Je bent in staat creatieve invalshoeken te bedenken bij wat er speelt in het nieuws
  • Je kunt werken onder tijdsdruk.
  • Je staat volledig achter de missie van Groot Nieuws Radio en hebt een actief geloofsleven.
  • Je bent op de hoogte van het laatste (kerk)nieuws en ontwikkelingen in (kerkelijk) Nederland

Wat bieden we?

We stellen in overleg een uurprijs en dagprijs vast. Ook bieden we de mogelijkheid om een aantal dagen betaald proef te draaien zodat je bekend raakt met onze manier van werken, alvorens we je inzetten ter vervanging van een redacteur. Je werkt mee in een enthousiast, jong team van radiomakers. We bieden en prettige en uitdagende werksfeer. Groot Nieuws Radio is gevestigd op een goed bereikbare locatie in het centrum van Veenendaal.

Interesse?

Ben jij de redacteur die we zoeken? Solliciteer dan op deze functie! Reageren kan tot en met 14 oktober 2022. Stuur je motivatiebrief, CV en een praktijkvoorbeeld van radioteksten van jouw hand in via onderstaand formulier.