Op dit moment is de Ramadan bezig, de vastenmaand van moslims. Om precies te zijn is het vannacht de 27e nacht van de Ramadan. Dit wordt ook wel de Nacht van de Beslissing of Nacht van Kracht genoemd. Moslims geloven dat op deze nacht Mohammed de koran geopenbaard heeft gekregen. Op deze nacht is ook het moment dat zendingsorganisatie Frontiers tijdens hun gebed dertigdaagse éxtra oproept om voor moslims te bidden.

Frontiers heeft als organisatie bijzondere momenten meegemaakt op deze nacht. Moslims gaan in deze nacht opzoek naar hun God. Nelleke Yakubu van Frontiers zegt dat juist dan de kans groter is dat de moslims de ware God ontmoeten. Zo zijn er verschillende verhalen dat moslims een droom of een visioen van Jezus krijgen.

Tijdens de Nacht van Kracht organiseert Frontiers een speciale digitale gebedsruimte. Hier kan je bidden voor de moslims. Het overkoepelend gebed is dat Moslims die opzoek zijn naar wie is God, uitkomen bij Jezus. Verder gaf ze mee als tip om ook te bidden voor seculiere moslims en dat zij geestelijke verdieping mogen vinden.

Het hele gesprek kan je hier terugluisteren.