Zondag is de ramadan van start gegaan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Van zonsopgang tot zonsondergang wordt er niet gegeten. In Nederland roept stichting Frontiers christenen op om mee te bidden. “Als je bidt voor moslims gaat er iets in je eigen hart veranderen, maar ook in het hart van de moslims voor wie je bidt”, vertelt directeur Jacqueline Baarsen van Frontiers.

De stichting heeft een gebedsgids gemaakt. Op de website van Frontiers kun je de gids bestellen of downloaden.

Toewijden

“Juist tijdens de ramadan willen moslims zich toewijden aan God”, vertelt Jacqueline Baarsen. “Dit is een moment dat hun hart er meer voor open staat. Je hoort ook vaak dat ze in deze periode dromen krijgen. Met de openheid en het verlangen van hun hart, kan God ook meer doen.”

Suikerfeest

De directeur van Frontiers geeft de tip om altijd in te gaan op een uitnodiging voor het suikerfeest. “Deel je liefde en ga in gesprek met ze. Zelf hebben we in Zuid-Oost-Azië gewoond en vierden we het suikerfeest met ze mee. Maar ook door te zeggen: we bidden met je mee. Ze zijn juist op zoek naar een ontmoeting met God. Daar kunnen we voor en met ze voor bidden.”

Het hele gesprek met Jacqueline Baarsen kun je hier terugluisteren.

Beeld: Unsplash