Elke laatste woensdag van de maand hoor je op Groot Nieuws Radio een gebedsavond. In de eerste uitzending op woensdagavond 26 februari werd gebeden voor eenheid. Luisteraars konden individueel of samen met een gebedsgroep of -kring meebidden.

Samen bidden

In de uitzending werd onder andere gebeden voor eenheid in kerken en dat christenen aanstekelijk mogen zijn voor hun omgeving. Ook was er ruimte voor dankbaarheid naar God en verootmoediging. “We vormden deze avond met elkaar even de grootste gebedskring van Nederland”, vertelt Thijs Noorlandt, programmamaker bij Groot Nieuws Radio. “Het past perfect in de missie van Groot Nieuws Radio om christenen samen te brengen voor gebed.”

“Dagelijks krijgen we gebedsverzoeken binnen van luisteraars. Op deze gebedsavonden kunnen we voor en vooral samen met luisteraars bidden”, vertelt Thijs. “Dit was wat mij betreft ook het meest bijzondere moment, toen we met de vijf bidders in de studio in een kringgebed de binnengekomen gebedspunten bij God brachten.” Gebedspunten kunnen gedeeld worden via www.grootnieuwsradio.nl/gebed. In de uitzending en via de gebedsbrief worden die gebeden (eventueel anoniem) gedeeld met andere luisteraars.

De gebedsavond is hier terug te luisteren. 

De volgende gebedsavond op woensdag 25 maart tussen 20:00 en 22:00 uur.

Beeld: Unsplash