Groot Nieuws Radio start met ingang van deze maand met een maandelijkse gebedsavond. In de eerste uitzending op woensdagavond 26 februari wordt gebeden voor eenheid. Luisteraars kunnen individueel of samen met een gebedsgroep of -kring meebidden.

Handen vouwen

Gebed heeft een belangrijke rol in het christelijke leven, maar wat kan een radiostation als Groot Nieuws Radio hieraan bijdragen? Vanuit die vraag is het idee voor de gebedsavonden ontstaan. “Het is geweldig dat we via de radio met christenen uit heel Nederland tegelijk de handen kunnen vouwen en God kunnen danken en bidden”, vertelt Thijs Noorlandt, programmamaker bij Groot Nieuws Radio.

“Dagelijks krijgen we gebedsverzoeken binnen van luisteraars. Op deze gebedsavonden kunnen we voor en vooral samen met luisteraars bidden”, vertelt Thijs. Gebedspunten kunnen gedeeld worden via www.grootnieuwsradio.nl/gebed. In de uitzending en via de gebedsbrief worden die gebeden (eventueel anoniem) gedeeld met andere luisteraars. In de studio is een groep bidders aanwezig om mee te bidden.

Eenheid

Op de eerste gebedsavond staat het thema ‘eenheid’ centraal.”Het is heel mooi dat een van de gebeden van Jezus gaat over eenheid. In Johannes 17 bidt Hij voor ons en al zijn volgelingen. Als wij één zijn, word Jezus daardoor zichtbaar. Die eenheid vergroten onder christenen is ook de missie van Groot Nieuws Radio.”

Volg de gebedsavond op woensdag 26 februari tussen 20:00 en 22:00 uur bij Groot Nieuws Radio. De uitzending wordt gepresenteerd door Nando Kok en Thijs Noorlandt. De uitzending is later ook terug te luisteren via Groot Nieuws Gemist.

Beeld: Unsplash