Tijdens de ‘Week van gebed voor eenheid onder christenen’ staan christenen vanuit de hele wereld stil bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. Door het hele land worden gebedsbijeenkomsten georganiseerd. Ook Groot Nieuws Radio doet mee: van maandag tot en met zaterdag is er elke avond een uitzending van de Gebedsavond, waarin we met elkaar willen bidden.

De Week van gebed voor eenheid onder christenen is een internationale gebedsweek die jaarlijks word gehouden en geboren is uit het verlangen naar christelijke eenheid. Het gebed om eenheid is een gebed van Jezus Christus zelf uit Johannes 17 vers 21. Hij bidt: “Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals U in Mij bent en Ik in U, laat hen zo ook in Ons zijn, opdat de wereld gelooft dat U Mij hebt gezonden.”

Licht in het duister

In 2022 is het thema van de gebedsweek ‘Licht in het duister’. Centraal staat de ster van Bethlehem, dat straalt in de duisternis en wijst naar Jezus. Een teken van hoop! Als Groot Nieuws Radio haken we aan bij de dagthema’s door deze mee te nemen tijdens de gebedsavonden die tussen 20.00 en 21.00 op de zender zijn.

Maandag 17 januari: Breek onze muren af
Dinsdag 18 januari: Doorbreek onze gewoonten
Woensdag 19 januari: Laat ons niets afbreken
Donderdag 20 januari: Leid ons, Heer
Vrijdag 21 januari: Kom, laten wij aanbidden
Zaterdag 22 januari: Geef ons de wil te delen

Tijdens de Week van gebed voor eenheid wordt hier ook in verschillende programma’s aandacht aan besteed. Ook de dagteksten die je hoort op Groot Nieuws Radio sluiten deze week aan bij de thema’s.

Gebedspunt insturen

Net als bij andere gebedsavonden is het mogelijk om jouw eigen gebedspunten in te sturen zodat we hier tijdens de uitzending met elkaar voor kunnen bidden. Stuur hier je gebedsverzoek in.