Bij Groot Nieuws Radio begonnen we vorig jaar met elkaar aan de uitdaging om in twee jaar de hele Bijbel te lezen! Je kunt meeluisteren met de lezing die je ‘s ochtends vroeg bij ons op de zender hoort of via de Bijbel podcast. En nu 2022 is begonnen zijn we nu dus bij de tweede helft aanbeland. En dat allemaal – want hij leest het voor – met de vertrouwde stem van Ben Ketting.

Hoe is het voor Ben om de héle Bijbel voor te lezen? “Het is een uitdaging waarvan je van te voren niet weet waar je ja tegen zegt. Ik vond het het eigenlijk een soort grap van God. Ik praat veel over de bijbel, schrijf er liedjes over en zo. Ik heb de Bijbel natuurlijk wel gelezen in de jaren dat ik op aarde rondloop, maar nog nooit van kaft tot kaft. Dat is een heel ander ding. Je komt álles tegen. Ik lees het voor en ben dan bezig met hoe het overkomt. Maar daarnaast moet je ook begrijpen wat je leest, tenminste dat wil ik graag. Dus ben ik een enorme Bijbelstudie aan het doen om te begrijpen hoe alles in elkaar zit. Ik wist wel wat, maar ik leer ook zoveel bij!”

In De Nieuwe Morgen vertelt Ben meer over wat hij het afgelopen jaar ontdekt heeft in de Bijbel. De Bijbellezing is te horen iedere werkdag om 06:45 uur in De Nieuwe Morgen en je kunt dus meedoen via de Bijbel podcast. Je kunt op elk moment gaan meedoen met het bijbelleesrooster dat te vinden is op grootnieuwsradio.nl/bijbel