Het album ‘Alles nieuw’ van Gerald Troost is ontstaan naar aanleiding van veel vragen en reacties van luisteraars. Mensen die door moeilijke tijden gaan, mensen die iemand moeten missen en mensen die vragen hebben over het geloof. Voor de opnames van de nieuwe nummers vloog Gerald naar het Amerikaanse Nashville.

Vraag

“De vraag waar God is als ik me rot voel, krijg ik regelmatig. Dat is een moeilijke vraag en daar heb ik ook niet altijd antwoorden op”, vertelt Gerald Troost. “Op de CD heb ik een lied opgenomen dat zegt: bent U mij vergeten? Dat is een emotie die ik herken in mijn eigen leven, als je door moeilijke processen gaat. Ik heb geen antwoord willen geven in dat lied, ik heb de vraag laten staan: bent U mij vergeten?”

Voorbeeld

De CD is opgenomen in Nashville, waarom? “Als kleine jongen was ik al enthousiast over Nashville. Ik las in het CD-boekje van mijn grote voorbeeld Michael W. Smith dat al die muziek daar werd opgenomen in Nashville. Daar wil ik ook een keer heen, dat was een gedachte die ik al heel vroeg in mijn jonge jaren had. Natuurlijk is het best een investering om daar naar toe te vliegen en een studio en muzikanten te huren. Vorig jaar had ik de mogelijkheid, dus dacht ik: dat ga ik doen.”

Onderweg

De eerste single heet ‘Ik zal met je zijn’. Waar gaat het over? “Het is een lied dat de lading van de CD dekt. Het leven bestaat uit mooie momenten en minder mooie momenten. We zijn onderweg. Soms zit je op een berg en dan weer in een dal. In dit alles mogen we geloven dat God met ons mee gaat.”

De nieuwe CD ‘Alles nieuw’ van Gerald Troost kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Website Gerald Troost