De CD van de Week komt deze week uit een van onze buurlanden. De Belgische zangeres Asarela bracht eind 2020 haar debutalbum “I Believe” uit. Liederen van deze Engelstalige cd hoor je deze week regelmatig voorbij komen op Groot Nieuws Radio.

“Het album ‘I Believe’ is geboren uit een hart van aanbidding, vertelt Asarela. “Het komt uit een diepe en hechte relatie met God. In de afgelopen jaren ben ik door verschillende seizoenen gegaan. Er waren veel tijden van vreugde, maar ook tijden van pijn waarin ik moest dealen met verlies, rouw en innerlijk herstel. Tijdens deze reis is mijn relatie met God sterker geworden. Ik heb Hem leren kennen als een goede Vader en Vriend, maar ook als Genezer en Degene die voorziet. Vanuit deze diepe intimiteit met God heb ik elk lied geschreven. Het is mijn verlangen om kwetsbaar en eerlijk te zijn. ‘I Believe’ is geen gewoon, doorsnee album. Het is een album dat spreekt vanuit een hart dat geraakt is door de liefde en kracht van God.”

Hoe de cd verder een weg vindt de wereld in laat Asarela helemaal over aan God, vertelde ze tijdens Voorstel Vrijdag in het programma Backstage. “Ik heb altijd een grote droom gehad, maar geef het over aan God. Laat God maar doen wat Hij wil doen, we zien wel waar het komt. Ik wil heel graag geleid worden door Gods Geest. Dat in elke stap die ik zet het niet is wat ik wil, maar dat wat God wil. Als het klein blijft is het goed, als het groot wordt is het goed, zolang het maar is zoals God het wil, dat is voor mij het belangrijkste.”

De muziek van Asarela hoor je deze week extra vaak op Groot Nieuws Radio. In Voorstel Vrijdag draaide Hans alvast het lied The Fathers Song, dat hoor je aan het eind van dit interview.

Of bekijk de video van ‘Make All Things New’ hieronder.

Beeld: artwork album