Veel liederen van Hillsong Worship hebben in de afgelopen dertig jaar hun weg naar de kerk gevonden, dé plek waar veel samen gezongen wordt. Veel Hillsong-albums zijn dan ook live-albums, waar ook het publiek op te horen is en het effect van gezamelijke aanbidding versterkt wordt. Het is daarom een opvallende keuze dat Hillsong hun nieuwste album ‘Awake’ niet live heeft opgenomen, maar in een studio.

Het album ‘Awake’ kwam afgelopen vrijdag uit, nadat we al eerder met de single ‘King Of Kings’ konden kennismaken. Dat lied vertelt het evangelie in vogelvlucht: van de geboorte van Jezus tot aan Zijn sterven en opstanding. ‘By His blood and in His Name, in His freedom I am free. For the love of Jesus Christ who has resurrected me.’

Ook de oude hymn ‘Praise God, from whom all blessings flow’ is opgenomen op het album en voorzien van extra coupletten door de schrijvers van Hillsong Worship.

De CD is te bestellen via Gospel.nl, maar ook te streamen via de verschillende platformen. Komende week maak je bij Groot Nieuws Radio kennis met de nieuwe Hillsong-nummers, want ‘Awake’ is de CD van de Week.

Beeld: Hillsong