Hij heeft een stem die je raakt en verrast, met name vanwege het indrukwekkende bereik. Jordan Smith kwam in 2015 als winnaar uit de bus bij The Voice, de Amerikaanse versie van The Voice Of Holland. Zijn debuutalbum Something Beautiful werd een instant-hit, met als één van de bekendste nummers Stand In The Light dat we bij Groot Nieuws Radio ook veel hebben gedraaid. Daarna volgde onder andere een kerstalbum en bijhorende tour, samen met Michael W. Smith en Amy Grant. Jordan’s nieuwe EP heet Be Still & Know. Het is onze CD van de Week.

Tekst gaat verder onder de video

“Het is geschreven met twee fantastische christelijke songwriters. Zelfs al ken je hun namen niet, dan ken je wel de liederen die ze geschreven hebben. Al jaren word ik geïnspireerd door Ed Cash en ik hou van zijn liederen. Waarschijnlijk ken je hem wel van We The Kingdom.” Mede-schrijver Jonas Myrin schreef veel liederen waaronder het bekende Bless The Lord (10.000 reasons), dat in bijna elke kerk gezongen wordt. Dit nieuwe lied Be Still & Know ontstond als vanzelf, vertelt Smith. “We gingen naar de studio om gewon te gaan schrijven en te zien wat er gebeurde als we als makers en gelovigen samen ervoor gingen zitten. Het was een natuurlijk proces. Dit is wat er uit ons hart kwam, wat we op dat moment nodig hadden.”

Hoop in een bizarre wereld

Ook na het schrijven blijft het lied bijzonder voor Smith, vertelt hij in de Story behind the song. “Toen we het maakten hadden we allemaal een beetje hoop nodig, denk ik. Wat we nog niet wisten, was dat we die hoop nodig zouden hebben in de bizarre wereld tijdens de pandemie. En hoewel we het nu pas releasen, heeft dit lied voor mij in die tijd gediend als een bron van hoop en kracht, en me vreugde gebracht. Het blijft me inspireren en voortstuwen. Want het is een lied dat ons er aan herinnert om de deur open te doen en het Licht binnen te laten. In deze tijd is het belangrijk om te onthouden dat we stil mogen staan en Hem het werk moeten laten doen. Dat we op God blijven vertrouwen. Dat is een boodschap die denk ik veel mensen moeten horen. Ikzelf in elk geval wel.”

Bestel de CD Be Still & Know van Jordan Smith via Gospel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.