‘A live worship experience’ staat er op de albumhoes van de nieuwe cd van CeCe Winans. Hoofddoel van de plaat Believe For It is om God te aanbidden met liederen, maar in deze tijd heeft het nog een bijkomende doel: “Ik wil luisteraars het gevoel geven dat ze een concert bezoeken. De energie van live muziek, verbondenheid en zelfs de kleine menselijke foutjes die gebeuren als je optreedt.” Die optelsom moet er voor zorgen dat je de muziek echt ervaart alsof je er zelf bij bent. Of dat gelukt is kun je zelf horen op Groot Nieuws Radio, waar Believe For It de CD van de Week is.

“Ik ben opgegroeid in de kerk, en ik hou er van om samen met iedereen God te bezingen, te aanbidden en te prijzen,” vertelt Winans. “Het is opbeurend! En dat is wat ik wilde doen met dit album.” Op de plaat staan nieuwe nummers van Winans zelf, maar ook live uitvoeringen van bekendere liederen als King Of Glory (Todd Dulaney) en Worthy Of It All (Ryan Hall en David Brymer). “Ons doel was om een collectie worshipliederen te maken waar luisteraars mee kunnen meezingen. Ik ben ontzettend dankbaar dat Believe For It er is. Mijn gebed is dat het tot zegen mag zijn in je stille tijd met God.”

Believe For It

De titeltrack, die we  bij Groot Nieuws Radio al een aantal weken op de playlist hebben staan, was het laatste nummer dat opgenomen zou gaan worden. “Als alles er hopeloos uitziet, moet je ook in de spiegel kijken en jezelf vragen: geloof ik? Geloof ik dat God groter is dan onze problemen?” Onder andere de politieke spanningen in haar thuisland, de VS, maar ook de pandemie hebben haar de afgelopen periode deze vraag doen stellen. En daarom is het voor haar een speciaal nummer, wat ze omschrijft als een uitdaging.

Luister de titelsong Believe For It hieronder

 

Beeld: Youtube