In Nederland kennen we verschillende cursussen voor aanbiddingsleiders en liedschrijvers, bijvoorbeeld de Mozaiek Worship College. Maar ook online is er het een en ander te vinden. Zo heeft het duo Shane Shane The Worship Initiative opgezet, een online community en leerschool over aanbidding. Een plek waar mensen kunnen groeien en bloeien in hun vak, creativiteit en toewijding aan de Heer.

Op de site van The Worship Initiative kun je leer je nieuwe nummers, het bespelen van je instrument én het ontdekken van de diepere laag achter de liederen. Shane & Shane brengt met hun online aanbiddingsschool ook albums uit waar bekende worshipsongs op te horen zijn.

Pasen

‘Volume 20’ past perfect in de tijd waarin we leven, namelijk de veertigdagentijd voor Pasen. Het album start met het liederen over het lijden en sterven van Jezus: ‘Behold The Lamb’ (Passion, Kristian Stanfill) en ‘The Passion’ (Hillsong Worship). Maar ook de overwinning op de Paasmorgen wordt bezongen, in het lied ‘Christ Our Hope In Life And Death’ (Keith Getty) en ‘Christ Is Risen’ (Phil Wickham).

Het verlangen van de makers is dat de liederen je mogen helpen in deze tijd waarin we stilstaan bij het lijden en sterven van Jezus en Zijn opstanding met Pasen. Deze week hoor je de liederen bij Groot Nieuws Radio, want ‘The Worship Initiative, Vol. 20’ is de CD van de Week.

Luister hier naar het lied ‘Behold The Lamb’.

Beeld: Facebookpagina The Worship Initiative