Hoe donker het dal ook is, kies er voor om God te blijven aanbidden. Dat is wat Rend Collective wil meegeven met hun nieuwe cd ‘Choose To Worship’. Met het album willen ze ons als luisteraars woorden geven om te zingen voor Hem, hoe uitzichtloos of onzeker de toekomst er ook uitziet.

Hun nieuwe cd ‘Choose To Worship’ gaat erover dat het vaak niet onze eerste impuls is om God te aanbidden. “Het is niet onze natuurlijke reactie om met een aanbiddingslied te reageren op bijvoorbeeld de diagnose kanker, de dood van een geliefde of een tegenslag in je carrière,” vertelt Chris Llewelly van Rend Collective.

Met het album roept Rend Collective op om God te aanbidden onder alle omstandigheden. “We hopen dat dit album je woorden geeft om te zingen als je geketend bent. Een strijdlied tegen je omstandigheden en een loflied van vreugde, waardoor de vijand de moed verliest om je tot zwijgen te brengen. Dat er niets meer is waardoor je je stem verstomt. We hopen dat je samen met ons er voor kiest om te aanbidden.” Een hoopvol album dus, juist ook in deze onzekere tijd van het coronavirus.

Evangelie beleven

Het is de missie van Rend Collective om het evangelie dichterbij te brengen. Dat doen ze niet niet alleen door te zingen, maar het ook door het je echt te laten beleven. Op festivals en evenementen zoals de EO-Jongerendag zorgde de band voor een knallend feest. Bij Groot Nieuws Radio zijn nummers als ‘My Lighthouse’, ‘Build Your Kingdom Here’ en ‘Your Name Is Power’ vaak te horen.

Concerten

Sinds de allereerste optredens is er een klik tussen de Ierse band Rend Collective en het Nederlandse publiek. Dit najaar komen ze opnieuw naar Nederland om hun nieuwe album Choose To Worship te lanceren tijdens concerten in Amsterdam (27 september) en Zwolle (16 oktober). Wat extra leuk is: bij het concert in Zwolle zal Matt Maher het voorprogramma verzorgen! Bestel nu je kaarten om er bij te kunnen zijn.

 

Bekijk hier de video van Your Name Is Power