Vorig jaar dook Chris Tomlin met country-muziek-vrienden de studio in om een bijzonder album te maken dat hem terug naar zijn eerste muziekliefde bracht: de countrymuziek. Een hoop voor Nederlanders vooral onbekende artiesten (die in Zuid-Amerika grootse sterren zijn) die samen met Chris een album met geloofsnummers opnamen. Chris Tomlin & Friends brachten afgelopen vrijdag een nieuwe plaat uit: Summer EP. En voor deze vriendenweek bij Groot Nieuws Radio geldt: hoe meer vrienden, hoe meer vreugde. Dus is het onze CD van de Week.

Op de EP staan vijf liedjes. Drie daarvan zijn nieuw: Good To Be Loved By You, Talk To Him en Love People. Thank You Lord en Sing kun je al kennen van het album Friends dat afgelopen najaar uitkwam.

Tomlin vertelt over het album: “Er zit ongelofelijke kracht in samenwerking en de mogelijkheid om opnieuw samen te komen met de grootste namen uit de countrymuziek om samen te schrijven over ons gezamenlijke geloof. Alleen God kan dat zo orkestreren. Ik ben ontzettend dankbaar dat de andere schrijvers hun platforms en invloed willen inzetten voor iets dat mensenlevens kan veranderen. Dit project ging vanaf het begin over het samenvoegen van de genres. Dat muziek over geloof en liefde mensen bereikt op de plek waar ze zijn. Het is mijn gebed en mijn hoop dat deze nieuwe liederen een blijvend impact hebben die verder gaat dan we kunnen zien of weten.”