‘In Christ Alone’ is veruit het bekendste lied van Stuart Townend (dat hij samen schreef met Keith Getty), maar ook liederen als ‘How Deep The Father’s Love For Us’, ‘Beautiful Saviour’, ‘The King of Love’ en ‘Simple Living’ mogen bekend heten. En ook van het nieuwe ‘Courage’ album zullen ongetwijfeld weer een aantal liederen hun weg naar de gelovigen gaan vinden.

De 55-jarige Stuart groeide op in een kerkelijk gezin, waarbij zijn vader als pastoor in de Church Of England werkte. Op zijn 13e besloot Stuart ook christen te worden. Vanaf zijn 22e ging hij er ook liederen over schrijven. Hij schrijft zijn liederen graag met collega’s, waardoor er van veel liederen ook meerdere versies bestaan. Zo werkte hij recent samen met bijvoorbeeld Keith en Kristyn Getty, Chris Eaton, Susan Ashton en Mark Edwards.

Stuart kiest in zijn muzikale aanpak vaak voor de lokale sound van Schotland, waardoor zijn muziek heel ‘down-to-earth’ klinkt en dat is op ‘Courage’ eigenlijk niet veel anders. Het zorgt er wel voor dat liederen als ‘Still, My Soul, Be Still’ een nieuwe sprankeling krijgen.

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.