Revival’s in the air. Een opwekking komt eraan. Daarover gaat het nieuwe album van Bethel Music, het invloedrijke muziekcollectief uit Californië, Amerika, dat verbonden is aan de Bethel Church aldaar. ‘Revival’s In The Air’ is een plaat met 17 nieuwe nummers die spreken van de hoop en belofte van verlossing.

Het verlangen naar een opwekking is groot bij de aanbiddingsleiders van Bethel. “Come awaken Your people, come awaken this city. Oh God of revival pour it out, pour it out”, zo is te horen in het eerste lied ‘God of Revival’. En in de titeltrack: “Let the wind blow, let the tide roll. Till the earth knows, You’re a God of Love Let my dry bones sing a new song. All the glory to the God of Love.”

Het zijn niet alleen aanbiddingsliederen die te horen zijn op het album. Cory Asbury, bekend van het lied ‘Reckless Love’, leidt een moment van verootmoediging. “It’s not much, but here’s our hearts Father. We present them before You in tenderness”, zo spreekt hij uit in de track ‘Breathe/Rest’, waarin ook plek is voor spontaneous worship.

Naast Cory Asbury zijn ook andere bekende aanbiddingsleiders te horen. Brian & Jenn Johnson, Kristene Dimarco, Jonathan David & Melissa Helser en Josh Baldwin nemen elk enkele nummers voor hun rekening.

Luister hier het lied ‘Revival’s In The Air’ gezongen door Melissa Helser. Het hele album kun je luisteren op Spotify of horen bij Groot Nieuws Radio, want het is de CD van de Week.

Beeld: Bethel Music