Amazing Grace, What a friend we have in Jesus en Nothing but the blood of Jesus. Het zijn alledrie bekende kerkliederen die een plek hebben gekregen op het nieuwe album ‘Hymns’ van Daniël Marx. Hij hoopt met zijn muziek dat mensen Jezus leren kennen en God mogen ervaren als een trouwe Vader.

De liederen van het album kreeg Daniël – geboren in 1983 in Tongeren (België) –  van jongs af aan al te horen in het gezin waarin hij opgegroeide. Zijn vader en andere familieleden hebben allemaal muzikaal bloed en een voorliefde voor traditionele gospelmuziek. Het album is naast een lofzang aan God ook een eerbetoon aan zijn Belgische familie. Bij het nummer ‘In The Garden’ zingt de vader van Daniël mee.

Daniël Marx trouwde in 2012 met Elsbeth en verhuisde naar Nederland. In 2017 en 2018 bracht hij de Nederlandstalige albums ‘Toon ons wie U bent’ en ‘God van trouw’ uit. Sinds de zomer van 2018 speelt Daniël regelmatig met vier bevriende muzikanten op verschillende plekken in België en Nederland.

Het album ‘Hymns’ van Daniël Marx is de nieuwe CD van de Week bij Groot Nieuws Radio. Deze week hoor je de nummers voorbijkomen in de verschillende programma’s. Het album kun je ook luisteren op Spotify.

Beeld: Daniël Marx