In samenwerking met Worship Together heeft het muziekteam van Jesus Culture een album in een kleine livesetting opgenomen. Op ‘Cafe Sessions’ staan voor Jesus Culture inmiddels bekende nummers die de afgelopen jaren uitkwamen op hun albums als ‘Love Has A Name’, ‘Freedom’, ‘Miracles’ en ‘In The River’ in een bijzonder mooi jasje. Gezongen door de bekende stemmen zoals Kim Walker-Smith, Bryan & Katie Torwalt, Chris Quilala en Chris McClarney. “Het zijn een aantal van onze favoriete momenten, teruggebracht en opnieuw uitgevoerd voor dit seizoen.”

Jesus Culture is een gemeenschap van aanbiddingsleiders en muzikanten. Momenteel bestaat de community uit Derek Johnson, Chris Quilala, Chris McClarney, Bryan & Katie Torwalt en Kim Walker-Smith. Hun missie is om een generatie toe te rusten om die verandering kan brengen, door mensen Gods liefde te laten ervaren door worship en discipelschap. Sinds het eerste album in 2005 zijn er 9 gezamenlijke albums en met dan twintig soloalbums van de aanbiddingsleiders uitgekomen.

Het album is tot stand gekomen in een samenwerking van Worship Together, een platform dat onder andere muzikanten en aanbiddingleiders ondersteunt door extra bronnen aan te bieden rondom worshipmuziek, zoals akkoordenschema’s maar ook de verwijzingen naar gebruikte Bijbelteksten. In de speciale playlist op het Youtubekanaal van Worship Together zijn de Cafe Session te bekijken, hierin geven de artiesten ook uitleg over de achtergrond van het lied en hoe je het zou kunnen spelen in je eigen gemeente.