Ze lieten alles achter zich en gingen een avontuur aan zonder een concreet plan. Het is het verhaal van singersongwriters Arnan Natan en Anne Elise die nu al ruim 2,5 jaar rondreizen in hun Volkswagen-bus. De twee namen beide ontslag op hun werk en verkochten hun spullen. “Een stap in geloof, we vertrouwen dat God ons leidt waar we ook naar toe gaan”, schrijven ze op hun website.

Vrijheid

Het duo noemt zichzelf Anae en heeft nu een tweede album uitgebracht: ‘Home is where you park it’. Komende week hoor je meer van dit album bij Groot Nieuws Radio, want het is de CD van de Week. Inspiratie voor hun liedjes halen ze uit de avonturen die ze tot nu toe hebben beleefd. Met de teksten willen ze hun luisteraars hun verhaal vertellen over vrijheid.

De tekst gaat verder onder de video.

Jezus’ liefde

“Het mooie is dat je op straat op een laagdrempelige manier iets van Jezus’ liefde kan laten zien, dat kan door populaire muziek”, vertelt het duo in oktober bij Groot Nieuws Radio. “We geloven dat God door ons heen werkt. Je kan mensen echt vrolijk maken. Er kwamen mensen naar toe die zeiden: ik had zo’n vreselijke dag, maar nu jullie hebben gespeeld ben ik weer wat opgevrolijkt. Met muziek kun je iets emotioneels naar boven halen.”

Evangelist

“We zijn weggegaan met het idee: we have no plans for today and no plans for tomorrow. Daar hebben we ook een liedje over gemaakt”, vertelt Arnan Natan. “Zo gingen we weg, we hebben echt tegen God gezegd: U moet maar zeggen wat we moeten doen en waar we heen moeten gaan. We willen God de leiding geven in ons leven. We zien onszelf als reizigers, maar ook wel als evangelist. Omdat het meer ons doen is dan allemaal mooie plekken te zien.”

Het gesprek met Arnan Natan en Anne Elise kun je hier terugluisteren.

Beeld: Facebook Anae