Wat doe je als je een succesvolle CD hebt die moet worden bijgedrukt, maar je hebt ook nog wat moois op de plank liggen dat er goed bij past? Dan maak je een Deluxe editie! Het album Jezus, Overwinnaar van Mozaïek Worship is natuurlijk geen onbekende voor de Groot Nieuws Radio-luisteraar. Aan de nieuwe deluxe edition is een bonus cd toegevoegd met daarop 6 tracks met opnieuw gearrangeerde liederen onder de noemer ‘Binnenkamersessies’.

Deze binnenkamersessies zijn nieuwe versies van bekende liederen zoals ‘Jezus Overwinnaar’, ‘U bent sterker’, ‘Onze schuilplaats is God’ en ‘Houd vol’. In 2020 bood de kerk tussen Hemelvaart en Pinksteren een leesrooster aan dat werd aangevuld met liederen. “Het moesten liederen zijn die mensen helpen in hun stille tijd,” zegt voorganger en aanbiddingsleider Kees Kraayenoord op de site. “Liederen die helpen om in die stille tijd tot bewustwording en verstilling te komen. Daarom noemden we de verzameling liederen die daaruit ontstond uiteindelijk ‘binnenkamersessies’, een knipoog naar Mattheus 6 vers 6 waarin Jezus aanspoort om, als je bidt, de deur dicht te doen.”

Het eindresultaat is een bonus cd met nieuwe, rustige uitvoeringen van muziek die bij velen al in het hart gegrift zit. De binnenkamersessies zijn opgenomen met minder zangstemmen, minder drums, en meer verstilling en rust in de muzikale begeleiding. In de nieuwe versie van Jezus, Overwinnaar wordt Kees Kraayenoord zelfs alleen begeleid door een groep strijkinstrumenten, wat weer een heel andere sfeer oproept dan de versie die we bij Groot Nieuws Radio al vaak draaiden. Hoe dat klinkt hoor je deze week regelmatig op de zender waar Jezus, Overwinnaar (DELUXE) de CD van de Week is, of luister hieronder via Youtube.

Bekijk Jezus, Overwinner (binnenkamersessies)

Beeld: Facebook Mozaïek Worship