A Song A Day Keeps The Crazies Away. Onder die noemer heeft de maker van de CD van de Week zich wel vermaakt tijdens lockdown. Natalie Grant postte elke dag een filmpje met een simpele opname van een liedje (van haarzelf of een andere artiest) met een bemoedigende tekst.

Deze lockdown videos maakte ze vanuit haar woonkamer, zittend achter de piano, met haar man Bernie Herms. Hij schreef samen met Mark Hall van Casting Crowns het bekende Praise You In The Storm. Op haar gloednieuwe album ‘No Stranger’ heeft Natalie Grant een eigen versie van het nummer opgenomen, hoe toepasselijk in deze stormachtige periode.

Persoonlijke ervaring

Grant kun je makkelijk één van de meest stabiele factoren van de christelijke muziekscene noemen. Haar nieuwe album ‘No Stranger’ is deze week CD van de Week en het eerste volledige album van Grant in vijf jaar tijd. Ze vertelt dat de liedjes ontstaan doordat ze opnieuw ervoer hoe God aanwezig is in haar dagelijks leven. “Ik heb altijd in theorie geweten dat God bij ons is, maar ik heb die realiteit de laatste jaren echt persoonlijk ervaren. Door diepe dalen en hoogtepunten ervaar ik zijn aanwezigheid meer dan ooit tevoren. Dat heeft alles veranderd. Hij, de Koning van de wereld, de Maker van tijd en ruimte, maakt Zichzelf persoonlijk aan mij bekend. Deze eeuwige God, de Alfa en Omega, is geen vreemdeling, Hij is een vriend.”

‘No Stranger’, de titelsong van het album kun je hieronder luisteren.

Beeld: Facebook Natalie Grant