Matt Maher kennen we als een begenadigd liedschrijver en zanger. Achter de schermen schreef hij nummers voor artiesten als Chris Tomlin, Crowder, Third Day en Matt Redman. Als artiest werd Matt Maher zelf bekend door nummers als ‘Lord, I Need You’, ‘Because He Lives (Amen)’ en ‘Hold Us Together’. Op zijn nieuwe album ‘Alive & Breathing’ komen die twee kanten van hem naar voren.

Want wist jij dat bijvoorbeeld ‘Soul On Fire’ van Third Day door onder andere Matt Maher was geschreven? En dat het lied ‘Come As You Are’ niet alleen een pennenvrucht is van David Crowder, maar ook van Matt Maher? Zelf heeft hij deze nummers nooit op een album of als single uitgebracht, maar daar is nu verandering in gekomen.

‘Alive & Breathing’ is een album waar veel live-opnames op staan. Dat is gelijk een mooi voorproefje voor het concert dat hij in Nederland gaat geven. Op vrijdag 16 oktober staat Matt Maher in het voorprogramma van Groot Nieuws Radio presenteert Rend Collective. Kaarten zijn te krijgen via Events for Christ.

De nummers van ‘Alive & Breathing’ hoor je komende week bij Groot Nieuws Radio, want het is de nieuwe CD van de Week. Het album kun je ook luisteren op Spotify of bestellen via Gospel.nl.

Bekijk hier de video van ‘Your Love Defends Me’.

Beeld: Matt Maher