Hij was al te gast bij presentator Hans van Vuren in Backstage om ons kennis te laten maken met zijn nieuwe plaat en deze week doen we dat nog eens dunnetjes over door het album uit te roepen tot CD van de Week: we hebben het natuurlijk over Ralph van Manen. Op 12 april kwam zijn Nederlandstalige album De Liefde Nog Het Meest uit.

De titelsong van zijn nieuwe album, De Liefde Nog Het Meest, gaat over zijn ‘betere helft’. “Ineke en ik zijn al veertig jaar samen. Op een gegeven moment ga je terugkijken en je dingen bedenken. Door haar doe ik nog steeds wat ik doe. De muziek is natuurlijk niet van begin af aan een succes geweest. Zij is altijd de stabiele factor geweest in de muziek en in mijn leven. Dus een liedje is wel het minste wat ik voor haar kan schrijven,” vertelde hij in Backstage.

Op de cd staan echte luisternummers, alleen of samen met anderen. Zo is De Hemel Op Het Plein een samenwerking met Stef Bos en Dana van Bergen zingt mee met ‘Samen Weer Alleen’. Dochter Suzanne van Manen zingt met haar vader het lied ‘Voor Kaley’. De meeste liedjes zijn geschreven door Ralph van Manen en Wim Rebergen, die ook samen onderdeel zijn van de John Denver Tribute.

Dit jaar viert Ralph niet alleen de release van zijn nieuwe plaat, maar ook dat hij 30 jaar in het vak zit.