Matthijn Buwalda gaat komende maanden opnieuw de theaters in met een nieuw programma. Deze week is het bijbehorende album verschenen: Rechtop Mens. “Een verzameling liedjes over hoe je rechtop kunt blijven staan in het leven van alledag, met de mooie en moeilijke dingen en met je vreugde en verdriet”, vertelt Matthijn.

“Als er dingen fout gaan, je schaamt je ergens voor of er komt schuld, dan zijn we vaak geneigd om in onze schulp te kruipen en verstopmensen te worden. Dat zie je in Genesis al. Terwijl ik ten diepste geloof dat we bedacht zijn als ‘rechtop mensen’. Er is genade genoeg om rechtop te leven met onze gebrokenheid”, aldus Matthijn Buwalda bij Groot Nieuws Radio.

Afgelopen weken werden al een aantal nieuwe liedjes uitgebracht, waaronder ‘Je raakt me niet kwijt’. “Er zijn veel liefdesliedjes die heel romantisch zijn en er zijn ook heel veel liedjes die gaan over als relaties voorbij zijn of stuk lopen. Wat ik in de dagelijkse praktijk zie is dat er veel mensen zijn die in fases moeten knokken voor hun liefde of hun relatie. Daar wilde ik ook graag iets over schrijven.”

De CD kun je bestellen op Gospel.nl. Door via deze link te bestellen, steun je ook het werk van Groot Nieuws Radio.