God aanbidden in geest en waarheid, dat is waar Travis Cottrell naar verlangt. Sinds 1992 zingt en werkt hij samen met verschillende artiesten, zoals Don Moen, Amy Grant en Cindy Morgan. Ook heeft hij een Dove Award gewonnen met zijn live-album ‘Jesus Saves’.

Het jaar 2020 begint hij goed met het uitbrengen van zijn nieuw album ‘Spirit Rise’. Op de plaat staan nummers die hij zelf schreef, maar ook covers van onder andere Bethel Music en Hillsong Worship. Het album is te luisteren op Spotify én deze week bij Groot Nieuws Radio, want ‘Spirit Rise’ is de nieuwe CD van de Week.

Misschien zegt de naam Travis Cottrell je niet gelijk wat. En daar is hij zelf eigenlijk best blij mee. Hij hoopt dat zijn eigen naam vergeten wordt als je de zaal uitloopt na een aanbiddingsavond. Hij verlangt ernaar dat mensen God leren kennen, liefhebben en aanbidden.

Travis Cottrell is worship pastor in de Englewood Baptist Church in Jackson (Tennessee). Hij is getrouwd met Angela en samen hebben ze drie kinderen: Jack, Lily Kate en Levi. Dochter Lily is ook te horen op het album ‘Spirit Rise’. Ze zingt onder andere mee in het nummer ‘King Of Kings’.

Beeld: Facebookpagina Travis Cottrell