Tori Kelly is een bijzondere zangeres in het muzikaal spectrum. Al als jonge tiener had ze een platencontract op zak, maar Tori voelde zich beperkt in haar artistieke vrijheid en tot een plaat kwam het nooit. Nadat ze meedeed aan American Idol (ze haalde de finale overigens niet), begon ze als 16-jarige zangeres haar liedjes via het internet te delen. Meer dan een miljoen mensen volgden haar op Youtube, die een zangeres zagen die haar eigen productie deed en vooral niet in hokjes geduwd wil worden.

Want hoewel Tori héél open is over haar geloof en Rachael Lampa en Crystal Lewis noemt als haar muzikale voorbeelden, wil ze ook het stempel ‘christelijke muzikant’ niet dragen. Uiteindelijk tekende ze toch een platencontract (‘bij dit label had ik het idee dat ze me wél begrepen’). Ze deed tournees met Sam Smith en Ed Sheeran en scoorde in diverse landen hits.

Op haar tweede album ‘Hiding Place’ is ze nóg duidelijker over haar christelijke roots. De titel van het album is een duidelijke verwijzing naar Psalm 32, terwijl Psalm 42 een eigen lied krijgt, net als de hymne ‘It Is Well’. In het lied ‘Sunday’ zingt ze dat ze élke dag Gods genade nodig heeft: ‘want zelfs mijn zondagse kleren kun mijn fouten, falen en schaamte niet bedekken, daarom ren ik naar uw genade’.

Het album is geproduceerd door Kirk Franklin en Tori zingt bovendien duetten met Jonathan McReynolds en Lecrae.