Als we héél erg terug gaan in de tijd, dan vindt Bethel Music z’n oorsprong in 1952, wanneer dominee Robert Downing in het Californische plaatsje Redding een kerk op een heuvel begint, met als doel een licht voor de stad te zijn. Terwijl de kerk zich in Redding op allerlei manieren inzet voor de stad, ontspringt zich in hun gelederen ook een verlangen om eigen aanbiddingsmuziek te maken en die met de wereld te delen.

Door de jaren heen bracht ons dat al muziek van Steffany Gretzinger, Leeland, John Mark McMillan, Brian & Jenn Johnson, Jonathan & Melissa Helser en Cory Asbury en een enorme hoeveelheid albums, waarvan het meest recente (Victory) afgelopen weekend verscheen.

Op ‘Victory’, dat 14 nummers bevat, is weer een enorme diversiteit aan aanbiddingsleiders van de partij. Naast Cory Asbury en de echtparen Johnson en Helser, komen we ook de medewerking tegen van Kalley Heiligenthal, Paul & Hannah McCLure, Hunter Thomson, Daniel Bashta, Emmy Rose, Sean Feucht, Josh Baldwin, Molly Skaggs en Behtany Wohrle.

De CD kun je ook bestellen op Gospel.nl. Door te bestellen via deze link, steun je het werk van Groot Nieuws Radio.