De beste kerkband van Nederland. In 2017 kreeg Break Free Worship deze mooie titel na een wedstrijd bij de EO. Want in de kerk, daar begon het in 2004 voor de band die werd opgericht door Rachel van Meeuwen. Het verlangen van Break Free Worship is om te groeien in het kennen van God en het aanbidden van Hem samen met anderen.

Afgelopen jaren verschenen er al een aantal singles van de band. In mei 2020 bracht Break Free Worship de EP ‘Waar U Bent’ uit, met daarop 5 Nederlandstalige aanbiddingsnummers. “We vinden het juist belangrijk om de kerk van Nederland mee te nemen in de aanbidding, in onze eigen taal”, vertelde bandlid Charlotte Jordaan vorige week in Backstage.

Ontmoeting met God

“Wij spelen het liefst in een setting waar mensen een verlangen hebben om een ontmoeting met God te hebben en Hem te aanbidden. Daarbij staan doorbraak, ontmoeting, echtheid en uitdaging centraal. We hebben dan ook nooit zoiets als we ergens komen: nou, dit was een teleurstelling! Daarbij moet je opletten dat je niet alleen naar de buitenkant kijkt. Als een optreden alleen geslaagd is als iedereen met z’n handen in de lucht staat, sla je de plank mis.”

Het hele gesprek dat Hans van Vuuren met bandleden Rachel van Meeuwen en Charlotte Jordaan had, kun je hier terugluisteren.

Luister de EP

De nieuwe nummers van Break Free Worship hoor je deze week bij Groot Nieuws Radio, want ‘Waar U Bent’ is de CD van de Week. De EP kun je ook luisteren via Spotify of YouTube.

Beeld: Site Break Free Worship