We Are Messengers komt oorspronkelijk uit het Ierse Monaghan, maar verhuisde vlak voor het uitbrengen van hun debuutalbum naar de V.S. Daar scoorde de band al een flink aantal hits, zoals Maybe It’s Ok en Image Of God. De bandnaam is hen wel echt op het lijf geschreven, bleek ook tijdens enkele showcases in ons land in 2019. Ze hebben je echt wat te vertellen. Zo ook op dit nieuwe album: een verzameling getuigende, hoopvolle liederen die een duidelijk verlangen uitspreken. Zoals de titeltrack zegt: “Cause when I need grace, You give it wholehearted.” Wholehearted+ van We Are Messengers is deze week de CD van de Week.

“Eindelijk kan ik deze liedjes en verhalen met jullie delen,” schrijft Darren Mulligan op de Facebookpagina van We Are Messengers over het nieuwe album Wholehearted. “Ik hoop dat het je diep raakt en dat deze liedjes je aanzetten tot dansen, je uitdagen, troosten en je leiden naar echte hoop in Jezus.” In de afgelopen maanden deelde de band al tracks van de plaat via hun socials. “De liefde van God is niet een of andere religieuze, onpersoonlijke, zware, slecht passende last. Het is de wholehearted, de liefde van God met Zijn hele hart, zichtbaar in de persoon van Jezus.

Psalm 23

Een van de nummers heeft Psalm 23 als inspiratie, vertelt Darren. “Om eerlijk te zijn heb ik geworsteld met angst, frustratie en onrust. De woorden van Come What May, en dan met name de woorden uit psalm 23 in de bridge, zijn als een balsem voor mijn vermoeide ziel. Ik hoop dat dit lied je eraan herinnert dat onze hoop en onze vreugde niet wordt bepaald door onze omstandigheden. Jezus is onze rust en onze vrede. Hij is bij ons in elke situatie. Come what may, wat er ook gebeurt.

Bestel Wholehearted via Gospel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.