Iwan en Rebekka Sahertian hebben na 6 jaar weer een nieuw album uitgebracht. Why we exalt Your Name is een album vol worshipsongs en staat de komende week in de spotlight als CD van de Week bij Groot Nieuws Radio.

Dankzij de coronacrisis kwam er ruimte in de drukke agenda van Iwan en Rebekka, die ze aangrepen om nieuwe liederen te schrijven. “Het was heerlijk om weer te werken aan een eigen album en dat vervolgens met vrienden op te nemen,” vertelt Iwan. Op de plaat staan twee hoofdthema’s centraal. “We kregen het verlangen om nieuwe nummers te schrijven om God te aanbidden,” zegt Rebekka in het persbericht. “We willen Hij die heilig en almachtig is, onze Hemelse Vader en Jezus onze Verlosser de eer geven die Hem toekomt.” Ook vertrouwen op God is een belangrijk thema op de cd. “We mogen rusten in Hem, omdat we weten dat Hij echte vrede geeft en voor ons zorgt. Het is ons verlangen dat je hierdoor bemoedigd mag worden en het tot zegen mag zijn, juist in deze tijd.”

Over het lied Overvloed en leven schrijft Rebekka op hun Facebookpagina: “Het “leven léven” kan een hele opgave zijn. Daar waar verdriet en diepe pijn het soms zo moeilijk kunnen maken om God volledig te vertrouwen. Ik ben ervan overtuigd dat die verbinding met Hem daarin een belangrijke sleutel is. Want als ik steeds in verbinding ben met Jezus, dan groeit dat vertrouwen dat Hij daadwerkelijk voor mij strijdt, steeds meer. Ik ervaar Zijn nabijheid. En de vrede die dat met zich meebrengt, heeft een uitwerking op mijn dagelijks leven. Pijn, verdriet, vragen; ik heb ervaren dat ik dat allemaal aan Hem mag geven. In vertrouwen. Alleen Hij geeft overvloed en leven. Samen met Hem kan ik het leven aan. En dan kan ik alleen nog maar zeggen: “Ik mag LEVEN!”

Luister het lied Overvloed en leven hieronder via Spotify