Luister ook in het nieuwe jaar in de auto naar Groot Nieuws Radio via digitale radio. In dit artikel lees je twee manieren hoe je kan luisteren onderweg: via DAB+ en via internet.

Luister in de auto via DAB+

De makkelijkste manier om in de auto te luisteren is DAB+, de digitale opvolger van de analoge ether. Daarvoor heb je wel nieuwe apparatuur in je auto voor nodig. Je kunt je hele autoradio laten ombouwen, maar je kunt ook kiezen voor het installeren van een DAB+ adapter. Dat is veruit de goedkoopste en makkelijkste manier om over te stappen op DAB+.

Via garages die aangesloten zijn bij Groot Nieuws Radio kun je al voor € 99 een Pure Highway DAB+ adapter aanschaffen. Tegen meerprijs kunnen ze de adapter ook in je auto installeren en de kabeltjes netjes wegwerken. Je kunt de adapter ook zelf inbouwen. Er wordt een uitgebreide handleiding meegeleverd en in een YouTube-video wordt de installatie stap voor stap in beeld gebracht.

Lees meer over de Pure DAB+ adapters

Verslaggever Eunice Nahuis van Groot Nieuws Radio liet deze zomer in haar auto een DAB+ adapter inbouwen door een garage. Bekijk hier de video.

Luister via je smartphone in de auto

Heb je een smartphone en een ruime databundel bij je provider? Dan kun je zonder extra kosten meteen digitaal naar Groot Nieuws Radio luisteren in de auto. Sluit je smartphone aan via de aux- of usb-aansluiting en luister via de gratis app Tune In Radio. Via deze app kun je ook in lagere kwaliteit naar Groot Nieuws Radio luisteren, waarmee je data bespaart. Later dit jaar komt er een update van de Groot Nieuws Radio-app, waarin dit ook mogelijk wordt gemaakt.

Wil je advies hoe je het beste kunt luisteren naar Groot Nieuws Radio? Doe de Luisterwijzer! Voor meer vragen kun je contact openmen met de digitaliseringslijn: 088 0275 678 of digitaliseringslijn@grootnieuwsradio.nl.