Ben jij een dankbaar mens? Juist in deze tijd kan het soms lastig zijn om oog te hebben voor de goede dingen in je leven. Dankbaarheid heeft een positieve uitwerking op talloze terreinen van het leven en je het kunt het zelfs trainen! Daarover ging het woensdag in Bij Jorieke, waar Els van Dijk te gast was om te praten over dit thema.

Els van Dijk is directeur van de Evangelische Hogeschool. Ook schreef ze verschillende boeken, waarvan ‘Oefenen in dankbaarheid’ het nieuwste is. Want, zo zegt Els, “dankbaarheid valt te oefenen, ook in moeilijke situaties! Het is ook een Bijbelse opdracht. Paulus is heel uitgesproken om dankbaar te zijn. Hij heeft een grote opdracht van God om het evangelie te verspreiden. Maar wat heeft die man een klappen gehad! Hij heeft het in verschillende brieven over dankbaarheid, en schrijft: dank God in alles. Niet vóór alles! Paulus weet wat het is om gegeseld te worden, in de gevangenis te komen of schipbreuk te lijden. Maar hij zegt aan het eind van zijn leven: ik heb geleerd tevreden te zijn met wat ik heb, dank God in alles!”

In Bij Jorieke gaat Els nog veel dieper op dit thema in. Haar boek ‘Oefenen in dankbaarheid’ is te koop via Kameel.nl. Door via deze link te bestellen steun je het werk van Groot Nieuws Radio.

Beeld: Unsplash